Arcápolási tanfolyam

A Hayejin arcápolási tanfolyamával a bőröd szakértőjévé válhatsz 8 hét alatt. Kövesd online tanfolyamunkat és legyél te is profi arcápoló!

1. Lecke: A tiszta bőr mindennek az alapja!
Elérkezett tanfolyamunk első leckéje, amely a rutin legelső lépésével foglalkozik, ami már a címből is kiderült, az arctisztítás!

A legfontosabb az esti arctisztítás, a nappali szennyeződés eltávolítása. A sminklemosó folyadék, krém, olaj vagy kendő esetében is egyaránt fontos, hogy ügyeljünk az összetevőkre, lehetőség szerint kerüljük az alkoholos termékeket, azonban ha mégis szerepel a mumus az összetevők listáján, akkor is mindenképpen olyat válasszunk, amely INCI (Nemzetközi Kozmetikai Összetevők Nomenklatúrája) listán NEM az elsők között szerepel! Ezt azért emeljük ki, mert a listán elején található termékek szárító hatásúak és/vagy parfüm adalékanyagokat tartalmaznak. Ezzel ellentétben vannak olyan összetevők, melyek a tisztítás során is hatékonyak és már az első lépésnél ápolják a bőrünket, ilyen például a nyugtató aloé vera, uborka, kamilla, vagy azok a természetes kivonatok, amik egyben frissítik is a bőröd, ilyen a grapefruitmag olaj eszencia, a gyümölcskivonatok, vagy a kiváló antioxidánsokkal teli és gyulladáscsökkentő zöldtea kivonat.

Legyen akár érzékeny, normál, zsíros, ekcémás vagy száraz a bőröd, ha ügyelsz a sminklemosód összetevőire, máris egy lépéssel többet tettél bőröd megújulásáért!
2. Lecke: A tisztítás nem csupán a sminklemosó!

A bőr tisztítása a sminklemosó kendő használata után. Itt már több szempontot is figyelembe kell venned, hiszen a bőrtípusodnak megfelelőt kell választanod. Ez az arctisztító lehet akár tej, hab vagy olaj formájában. / kombinálhatjuk akár a nappali illetve az éjszakai arcisztítónak is/. Hidratáló tisztító, szinte minden bőrtípusra ideális a szójabab, napraforgó olaj, aloé vera nyugtató, bőrsimító hatása, gránátalma kivonat pedig szuper anti-aging, mely táplálja és védi a bőrt a szabadgyökök ellen. A rizskorpa olajnak igen fontos szerepe van, hisz maga is,,superfood” értékes élelmiszer és hihetetlen sokrétű a kozmetikában. Ásványi anyagokban (kálium, magnézium, kalcium) és E-vitaminban gazdag, karotinoidokat (béta-karotin - ami az A-vitamin provitaminja) tartalmaz és koenzim Q10-zel védi a bőrt az öregedést okozó szabad gyököktől.

A Rizskorpa a Hayejin hamarosan elérhető Riceline termékinek is alapvető összetevője! Ezeket az új termékeket hamarosan megtaláljátok webshopunkban, amelyről hamarosan értesítünk!

És egy extra tipp: Ügyelj arra, ha olajos tisztítót használsz, akkor mindig nedvesítsd be a kezed, vagy adj hozzá pár csepp vizet, így az olajban gazdag hatóanyagok jobban fel tudnak szívódni a bőrödben és hatékonyabb lesz a tisztítás. Érdemes minden típusú tisztítónál 2-3 percet szánni az alaposság jegyében.
Ha nem viselsz tartós sminket, elhagyhatod a sminklemosó kendő használatát, hiszen ezekkel az összetevőkkel a nappali szennyeződést teljesen le tudod majd mosni!

3. Hayejin lecke kezdőknek és haladóknak: Tonizálni igenis kell!

Közvetlenül az arctisztítás után távolítsd el a maradék szennyeződést egy frissítő tonik segítségével. Sokan kihagyják ezt a lépést, hiszen nem "kötelező", mivel a mai modern kozmetikában már nem lúgos kémhatású termékekkel tisztítjuk meg a bőrünket, így igazából nincs szükség a bőrsemleges pH (5,5) visszaállítására. Ennek ellenére mi mégis erősen javasoljuk a tonizálást. Hogy miért? Mert egy igazi extra bónuszt jelent a bőrödnek! Rugalmassá és puhává, ragyogóvá tesz, extra hidratálást nyújt a bőrödnek és felkészíti azt a hidratáló krémre vagy szérumra. Érdemes olyan tonikot választanod, ami nem tartalmaz alkoholt és illatanyagokat, ugyanis ezek irritálhatják, száríthatják a bőröd, akár allergiás reakciókat is kiválthatnak és kellemetlen érzetet generálhatnak. Zsírosodásra hajlamos bőrnél érdemes igazán a hatóanyagokra figyelned, hiszen fontos, hogy a bőröd kiegyensúlyozott maradjon. A tonik összetevői között különösen jótékony hatású az indiai lótuszvirág, amely frissíti és ápolja a bőrt, de a pagodafa rügy sem elhanyagolható összetevő, melyek szerepelnek Hayejin termékek összetevői között. A lótuszvirágot tartalmazó flavonoid, a kaempferol védi a bőrt az oxidatív károsodástól és segít megtartani a bőr hidratáltságát.


Kezd a tonizálást a Hayejin 100%-ban természetes tonerjével:
https://hayejincosmetics.hu/…/frontpage/products/hypoallerg…

Hayejin Tipp: Tonik helyett akár arcpermetet is használhatsz, így ha nap közben egy kis frissességre vágynál, csak pár fújás, és újra üde bőrrel folytathatod a munkát, nem kell újra lemosni a sminkedet sem!

4. Lecke a Hayejin tudástárából: Hámlasztásra fel!

A bőr hámlasztása a nevéből adódóan is az elhalt hámsejtek eltávolítását jelenti, ezért fontos, hogy ne bántsuk a hámréteg alatti bőrfelületet. Ez kiemelten fontos lépés a bőrápolásban, hiszen ezek után fogja tudni optimálisan befogadni a hatóanyagokat a bőrünk. Hámlasztóból azonban millió féle elérhető a boltok polcain, így nagyon oda kell figyelnünk, hogy milyet választunk. Az enzimatikus hámlasztókat minden nap használhatod: papaya, mangó, ananász, tök enzimek, melyek proteinekben, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag hatóanyagúak, serkentik a vérkeringést, segítik a bőrmegújulást, és minden bőrtípusra használható. Hatásuk kiemelt a rozáceás bőrön, mert erős antioxidánsokkal tölti fel azt. A mechanikai szemcsés hámlasztókkal már óvatosabban kell bánni, heti 1-2 alkalommal érdemes használni.


A bőrradírok lehetnek finomabb jojoba szemcsék, vagy olyan cellulóz szemcsék, amik általános vagy enyhén megvastagodott hámra a legjobbak. A cellulóznál durvább szemcsék például a kvarc homokból és habkőből álló hámlasztók, melyek már az igazán megvastagodott zsíros, tágabb pórusú bőrre a lehatékonyabbak. A profibbak gyümölcssavakat, másnéven AHA- savakat is használhatnak otthon (borkősav, almasav, citromsav, tejsav glikolsav), de ez bizony már nagyobb odafigyelést igényel.

 

5. Lecke: A hámlasztás csak akkor biztonságos, ha tudatos!

Fontos, hogy ne vigyük túlzásba a hámlasztást, hetente 1 alkalommal érdemes elvégezni a szeánszot. Az elején tapasztalhatsz enyhe bőrpírt és bizsergést, de nem kell megijedni, ezt a hatóanyagok aktiválódása okozza, ami segít beindítani a bőr öngyógyító folyamatait, sőt, mi több, megerősíti a bőr szerkezetét és nem vékonyítja el a bőrt. Problémás bőrre leghatékonyabb, de az öregedő bőrre is kiváló a hatása, hiszen önmagában is fokozza a bőr saját kollagén és elasztin termelését, amivel elősegítik, hogy a bőrben megmaradjon a rugalmasság és nedvességtartalom.

Hayejin tipp: enzimatikus peelingedet belecsempészheted az arctisztítódba, masszírozd 2-4 percig, majd mosd le alaposan. Ezzel, sokkal hatékonyabbá teheted a reggeli vagy esti bőrápolásodat!
6. Lecke a szépségtárból: Szérumok és olajok!

Napjainkban egyre elterjedtebbek a szérumok és olajok, melyek a koreai arcápolási rutinban is fontos szerepet játszanak. Ezek ugyanis telis-tele vannak aktív hatóanyagokkal, könnyedek mégis táplálják a bőrünket, így igazán ezekkel lehet célzottan hatni a bőr hidratáltságára, a faggyútermelésre, a ránctalanításra vagy akár a bőrhibák halványítására.
Az sem mindegy ám, hogyan tesszük fel a szérumot vagy olajat. Érdemes finom, ütögető mozdulatokkal bőrbe juttatni, így a vérkeringés felpezsdülése által könnyebben felszívódik.

Jó tanács, hogy a szérum kiválasztásakor kerüld azokat a készítményeket, melyek hozzáadott illatanyagot vagy kőolaj származékot tartalmaznak, helyette csak természetes alapanyagok legyenek az összetevők, amely a Hayejin termékeknél természetesen alapvetés!

A megfelelő előkészítés után ebben a lépésben történik az aktív hatóanyagok bejuttatása a bőrbe, így a tévhittel ellentétben a szérumok használata nem kiegészítő luxus, hanem a rutin legfontosabb lépése!
7. Hayejin szépséglecke: Beszéljünk még a szérumokról!

Kezdjük is napjaink egyik legnagyobb vívmányával, a hialuronsavval. Szinte minden hidratáló termékben előfordul, ám a tévhittel ellentétben nem minden hialuronsav egyforma. A keresztkötéses hialuronsav például 50-szer több vizet képes megkötni és magasabb a szabadgyök megkötő képessége is, ezért érdemes figyelni, hogy mi szerepel az összetevők között.
A szérumokból a leghatékonyabbak ezen felül azok a termékek, amelyek tartalmaznak C- vitamint, ilyen például a vörös szőlő, mely a resveratrol tartalma miatt kiváló antioxidáns és immunsejt erősítő, a zöld tea kivonat, aloé vera, ceramidok, narancsolaj, vagy akár a sárgabarack olaj. A gránátalma kivonat C, B, E- vitaminban gazdag erős revitalizáló hatású mely a sejt anyagcseréjét és a kollagén szintézist élénkíti, valamint támogatja a bőr hidratálását is! Ha igazán hatékonyak szeretnénk lenni, alkalmazzunk helyreállítást fokozó omega zsírsavakat vagy növényi olajokat, melyek emelik a bőr nedvességtartalmát és harcolnak az öregedés ellen. Alphahidroxi savakkal, peptidekkel a ragyogó üde bőrt kapunk.
A lótuszvirág kivonat illetve a centella őssejtek igazi tuningot jelentenek a bőrödnek, ezek az értékes hialuronsav, niacinamid és egyéb összetevők mellett a Hayejin tápláló szérumában is benne vannak, ez minden bőrtípus számára jó döntés!

Érdekesség: nagyon fontos az összetevő, de ugyanannyira fontos az is, hogy milyen módon jutnak be a bőrünkbe a hatóanyagok. Többféle szállítórendszer létezik, például kapszulákba zárt, de van olyan technológia is, amely képes 48 órán keresztül folyamatosan kibocsájtani mélyebbre hatolva bőrbe a hatóanyagait!
8. Hayejin lecke: A szem a lélek, no meg a bőrápolási rutin tükre!

A szemkörnyék ápolása igen fontos és egyben kényes terület. A legjellemzőbb problémát a szem alatti duzzanat, sötét karikák, elszíneződések okozzák. Egy megfelelő ápoló védi és kisimítja szemkörnyéket, a hialuronsav pedig hidratálja azt.

Fontos, hogy több olyan hatóanyagból álló terméket válasszunk, ami nem csak az adott problémára nyújt megoldást, hanem tápláló és nyugtató hatóanyagokat is tartalmaz. Ha nem csupán krémmel/szérummal kényeztetnénk ezt a területet, az extra ápolás kiváló módja a szemmaszk használata, főként abban az esetben, ha gyors, látványos hatást szeretnénk elérni.
A szemmaszkok hidrogél formájában gazdagon átitatott hatóanyagai révén gyorsan és azonnal nyugtatják a szemet és felfrissítik a fekintetet!
A maszkok gyakran tartalmaznak C- vitamint, centella kivonatot és superfood komlexeket, utóbbi összetevők extra segítséget nyújtanak a száraz, érzékeny törékeny bőrnek.

Természetesen ilyen terméket is találsz a Hayejin palettájában, hiszen enélkül nem lenne teljes a rutin, próbáld ki!
9. Lecke a szép bőrért: Szemfüles szemes téma!

Úgy érezzük, hogy a szemkörnyék ápolásáról a végtelenségig lehet beszélni. Habár ennyi lehetőségünk nincs, szeretnénk még egy leckényi bölcsességet nyújtani nektek a témában. Egészen pontosan a szemmaszkra térünk ki a következő sorokban, ugyanis annyi mindenre jó, hogy nem is gondolnátok!
Mindamellett, hogy a szemkörnyéket felfrissíti, segít a ráncok megelőzésében, hidratál, leviszi a puffadtságot és halványít a karikákon, nem csupán ezen a területen hatékony! Nem, nem lehet vele takarítani és a szőnyegből sem szedi ki a szennyeződéseket, viszont az arc többi pontján is ugyanúgy csodákra képes, ahogy a szemkörnyéken!
Feltöltheti a homlokráncokat, hidratálja az orcát, csökkentheti a gyulladást, bármely területre helyezed.

A meglévő szemkörnyékápolódat használd a nappali rutinodhoz, estére lefekvéskor pedig az eyepatch-ot. Reggelre frissen és üde szemkörnyékkel fogsz ébredni!

Hayejin extra tipp: ha az eyepatch-ot használat előtt egy kis időre (20-25 perc) a hűtőbe teszed, relaxáló és luxus hűsítő érzetet is ad, próbáld ki!
10. Lecke: fátyolmaszk, avagy az igazi kényeztetés!

Napjainkban már igencsak elterjedtek a maszkok, hiszen nem csupán hatékonyak, de az ember a felhelyezéskor úgy érzi, hogy ma extra kényeztetést, ápolást nyújtott a bőrének és tett valamit magáért! A maszk szerintünk ugyanis az énidő egyik elengedhetetlen eleme!
A fátyolmaszkot azért emeljük ki, mert a jótékony hatásán igen sokrétű: nagyon jó a bőrszárazság ellen, szuper gyulladáscsökkentő, a ráncokkal is felveszi a harcot, így minden bőrtípusnak hasznos találmány. Léteznek a palettán olyan maszkok, melyek oxigénnel dúsítottak, telis- tele ásványi anyagokkal, őssejt peptidekkel, aminosav komplexszel, vagy akár B5 vitaminnal, ami revitalizálja a bőrt.

Egyes maszkok zöldtea kivonatot és ásványi anyagokat tartalmaznak, sőt, védelmet biztosítanak az UV sugárzástól és a káros környezeti hatásoktól. Kell még ecsetelni? Szerintünk nem szükséges, használjátok rendszeresen, és természetesen ügyeljetek az összetevőkre, így a bőrötök ragyogó, üde, pihe-puha és selymes tapintású lesz.
Kérdés, hogy hol lehet szuper maszkokat kapni? Természetesen Hayejin termékei között is megtalálod őket, nem kell keresgélned!

Rendeld meg ma és láss csodát!
https://hayejincosmetics.hu/.../fro.../products/calming-mask
A 11. óra anyaga: Fátyolmaszk és rózsakvarc, egy barátság extrákkal!

A fátyolmaszk magában kényeztet, ápol, nyugtatja a bórünket és a lelkünket, azonban ezt lehet még tetézni! A maszk levétele után a bőrfelületen maradt csodás hatóanyag ne legyen egy vattapamacs majd a kuka áldozata! Itt pedig jön az arc egyik jóbarátja, a rózsakvarc. A fennmaradt gélt egy rózsakvarccal masszírozd a bőrödbe, hiszen minimális görgetésével serkented a vérkeringést, ezáltal intenzívebben szívódnak fel a hatóanyagok, ezen felül fizikailag méregteleníti a szervezetet és jobban segíti a már kialakult ráncok halványításán.

Természetesen a szem környékére is használható, csökkenti a szem körüli duzzanatot is! Ugye, milyen szuper, hogy nem csupán a polcunk éke lehet egy rózsakvarc, de még szépülünk is tőle? A maradék szérumot pedig a kézfejedre, dekoltázsodra is felkenheted, egy csepp se vesszen kárba!

+1 érdekesség a Hayejin okospolcáról: az oxigénnel dúsított maszkok a Csedzsu-i szigeteki oxigénes vulkanikus talaj alatt összegyűlt természetes ásványvízéből származnak. A kőágyazat teljesen megszűri a vizet a szennyeződésektől. Palackozzák is, így ha hozzá jutunk már nemcsak kívülről, de belülről is hozzá járulunk a szervezet ásványi anyag pótlásához, ami felbecsülhetetlen érték!
A 12. és egyben legérzékibb lecke: A csókos ajkak titka!

Az ajakápolás, habár az arcunk része, mégsem tekintendő egy bőrápolási rutinban érintendő területnek. Pedig milyen fontos, hogy figyeljünk az épségére/szépségére!
Sokan küzdenek a száraz, kicserepesedett ajkaktól, főként télen. Sokan kipróbáltunk már 1000 féle ajakápolót, sok esetben pedig a tapasztalat a gyors ápoltság, majd mintha idővel egyre rosszabb lenne a helyzet, egyre gyakoribb kenegetést igényel az ajkunk.
Ezért is van az, hogy nem csak annál kell ám figyelni az összetevőkre, amit az arcbőrünkre kenünk, az ajkak esetében is kerülnünk kell a káros anyagokat, úgy mint a mentolos, kámforos termékek. Helyettük érdemes olyan ajakápolót keresni, ami természetes összetevőkkel hidratálja az ajkakat, ilyen például a Shea vaj mely táplál és kisimít, vagy a tengeri mikroszférák, ligetszépe olaj, avokádó olaj, vagy szója olaj, melyek szintén védik és táplálják az ajkakat, és kisimítják a száj körüli apróbb ráncokat. Minden nap reggel és este vékony rétegben tedd fel, hidd el megtérül!

Hayejin extra tipp: Ha szeretnél még többet kihozni az ajkaidból, krémezés előtt egy laza enzimes peelinggel 1-2 percig masszírozd át a szádat, majd miután lemostad, pakolásként tegyél fel az ajakápolóból! Garantált puha luxus hatás lesz az eredménye, a téli cudar időben is!
13. Szerencsés lecke: Pakolás a polc helyett az arcunkra!

Az arcpakolások jelentik a rutin legkellemesebb részét. Úgy érezzük, ezzel igazán adtunk egy extra löketet a szép bőrnek, miközben kicsit a lelkünk is szépült a relaxálás során.
A tisztító krémpakolások a legnépszerűbbek, de igen elterjedtek napjainkban a probiotikumokból álló készítmények is. Ezek a probiotikumok olyan életképes mikroorganizmusok, melyek számos jótékony hatással bírnak:

Elősegítik a bőrsejtek működését és támogatják az egészséges bőrfunkcióhoz szükséges jótékony baktériumok egyensúlyának helyreállítását. Számos bőrbetegséget kezelhetünk probiotikumos készítményekkel, köztük az ekcémát, aknékat, rosaceát. Ezen felül csökkentik a vékony vonalakat és a ráncok megjelenését, kollagénstimuláló hatásúak, igazi kis védőpajzsot hoznak létre.
Az aktív szénnel is szuper arcpakolásokat találhatunk az üzletek polcain és online. Ilyen például a bambusz szénporból ellátott pakolások, amely a méregtelenítő tulajdonságának köszönhetően hatékonyan távolítja el a toxinokat, a környezeti szmogot és a szennyező elemeket. A tisztító maszkok mellé pedig érdemes társítani a jól bevált panthenolt, vagy a búzacsírából, a fekete szőlő héjából vagy az almából kivont szérumokat, amik segítik a sejtmegújulást és táplálják, hidratálják a bőröd.

Nem hagyunk Hayejin tipp nélkül: Vidd fel a bőrödre heti 2-3 alkalommal, hogy a bőröd normális egyensúlyát megtartsd, majd használd a bőrtípusodnak megfelelő lapmaszkot a tökéletes eredmény eléréséhez!
13.Elérkezett az utolsó, a legkevésbé köztudott, ellenben az egyik legfontosabb lecke: Mindennapos fényvédelem, télen is! 

Az elmúlt években már sokat hallhattál arról, miért elengedhetetlen a fényvédelem, azonban még mindig sokan csak napozásnál használnak fényvédő krémeket, pedig ez nem csak a forró nyári hónapokban fontos, bőröd védelméről és egészségéről egész évben gondoskodnod kell.
Hogy miért?
Az UV sugárzás csökkenti bőröd immunrendszerének védekező képességét, és gyorsítja annak öregedési folyamatait, valamint fokozza a bőrrák kialakulásának kockázatát is, így legyen a fényvédelem minden nap, télen is az alap rutinod része. A fényvédő szerekből ma már igen széles a választék,
vannak kémiai és fizikai fényvédő készítményeket, illetve ezek kombinációját is elérhetjük.

A fizikai fényvédőket zinkoxid és titándioxid tartalmáról ismered fel, ezek a felkenést követően
azonnal védik a bőröd. A kémiai fényvédők például avobenzon vagy oxibenzon összetevőket tartalmaznak, ilyen készítmény használatánál fontos, hogy legalább 20 perccel azelőtt felkend, mielőtt napra mennél, és várd meg míg alaposan felszívódik!

A legtöbb fényvédő leginkább UVA / UVB védelmet biztosít, de vannak már olyan okos készítmények, amelyek az infravörös sugarak, illetve a telefonod, tableted és monitorod kék fényét is megfelelően szűrik (bizony, ez is fénysugár). Hihetetlen, ugye?
Sok fényvédő pedig a védelem mellett már színezéket is tartalmaz, így akár alapozó helyett is használhatod nyáron.
Legyen bármilyen a bőrtípusod, szárazabb, vagy olajosabb, biztos, hogy megtalálod a megfelelő vényvédőt, ne habozz és szerezd be már télre is!
TIPP:
A stiftes fényvédőket akár az ajkaidra is használhatod! Ajkaid bőre igen vékony, és érzékeny, ugyanúgy megéghet a napon, vagy érheti károsodás. Az UV sugárzás az év minden szakaszában, állandóan jelen van, és mértéke évről évre növekszik, ami szintén nem tesz jót az ajkaknak sem.
Legyen a bőröd boldog, és ragyogó, mindig vigyázz rá!

Termékek