Koreai praktikák tavaszi arcápoláshoz

A koreaiak ragyogó, kortalan arcbőre irigylésre méltó. Kialakított arcápolási rutinjuk mindennapjaik része, azonban az évszakok változásával bőrük igényei is módosulnak. Így amikor a hideg és szeles idő után beköszönt az igazi tavasz, átalakítják arcápolási szokásaikat, hogy jobban felkészüljenek a tavasz hozta melegebb időjárásra, és megnövekedett UV sugárzás okozta kihívásokra.

Ilyenkor különösen fontos szerepet kapnak a szérumok, amellyel koncentráltan juttatják a tápanyagokat megviselt bőrükbe. Illetve a maszkok rendszeres használata is lényegessé válik, egyfajta kezelésként is alkalmazható.

Most, hogy az idő is melegszik, és a naptári tavasz is beköszöntött, nézzük meg, a koreaiak tanácsait követve, mit tehetünk bőrünk egészségéért.  

 

  1. Az arcbőr egyensúlyának helyreállítása és nyugtatása

A hideg, szeles idő, valamint a fűtött, száraz helyiségek közötti váltakozás megviseli az arcbőrt, érzékennyé válhat. Ezért az elsődleges teendőjük, hogy nyugtató kezeléssel ápolják bőrüket, hogy visszaállítsák annak természetes egyensúlyát. 

Ajánljuk hozzá:

Blessing of Sprout Tápláló szérum

+ Blessing of Sprout Nyugtató fátyolmaszk teafa kivonattal

A szérum – ahogyan fentebb is említettük – igazi tápanyagkoktél, elősegíti a bőr regenerációját és javítja ellenállóképességét. A teafa kivonatos maszknak kiemelkedő a nyugtató hatása, illetve javítja az arcbőr védekezőképességét.

Ezen termékek hialuronsavval, valamint Centella Asiatica kivonattal segítik a megviselt bőr helyreállítását, valamint hidratálják és megnyugtatják a száraz, rugalmasságot vesztett arcbőrt.

 

  1. Az arcbőr élénkítése és hidratálása

A tavasz beköszöntével elengedhetetlen az otthoni tonizálás az arcbőr ragyogásához, illetve a koreaiak gondoskodnak a kiszáradt bőr megfelelő hidratáltságáról is.

Ajánljuk hozzá:

Blessing of Sprout Hatásfokozó hidratáló toner

+ Blessing of Sprout Oxigénnel dúsított élénkítő fátyolmaszk

A hatásfokozó toner ragyogást kölcsönző kapszulái ilyenkor különösen hatékonyak, valamint a benne található 10 friss gyógynövény és indiai lótuszvirág hidratálja és revitalizálja a bőrt. A Jeju vizes maszk a benne található természetes ásványi anyagok segítségével élettel tölti fel és hidratálja az arcbőrt.

 

  1. Az arcbőr vitalizálása és rugalmasságának elősegítése

Az utolsó lépés, amelyben a koreaiak vitalizálják és táplálják arcbőrüket, illetve ügyelnek arra, hogy bőrük ne veszítsen rugalmasságából.

 
Ajánljuk hozzá:

Blessing of Sprout Vitalizáló és feszesítő arckrém

+ Blessing of Sprout Hidratáló fátyolmaszk damaszkuszi rózsa kivonattal

Az arckrém növeli az arcbőr rugalmasságát, valamint a shea vaj segítségével védi a bőrt a kiszáradástól. A damaszkuszi rózsa kivonatos maszk hét különböző, vitaminban gazdag tahiti virág kivonatát tartalmazza, revitalizálja, hidratálja és felfrissíti a fáradt arcbőrt.

Modell: Nam Ji-Hyun / Forrás: Hayejin Official

Modell: Nam Ji-Hyun / Forrás: Hayejin Official

 

Mindezek mellet érdemes még egy pár kiegészítő apróságot megtennünk bőrünk egészségéért.

  • Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a bőrünk igényeihez mérten választott kozmetikumok mellett fontos a bőséges folyadékbevitel, a rendszeres testmozgás, a helyes táplálkozás és a megfelelő vitaminbevitel.
  • Ha eddig elhanyagoltuk a fényvédők használatát, most bizony igen fontossá válik, így célszerű beiktatni. Ezáltal megvédhetjük bőrünket a káros UV sugaraktól, elejét véve a ráncok korai kialakulásának.
  • Érdemes időt szakítani radírozásra heti 1-2 alkalommal, így eltávolíthatjuk az elhalt hámréteget, oxigént és hatóanyagokat juttatva a bőr mélyebb rétegeibe.
  • A tavaszi nagytakarítás a sminkes szekrényünkre/fiókunkra is vonatkozzon. A lejárt vagy nem használt, esetleg furcsa állagú termékeket szortírozzuk ki. Az ecsetek rendszeres tisztítása is elengedhetetlen, de ha ezt az utóbbi időben elhanyagoltuk, ezúton mindenképp pótoljuk.

Termékek