Lukovics Tamara: "Nagyon szép, egységes tónust adott a bőrömnek a termékcsalád használata"

Főként szépségápolással foglalkozó bloggerként rengeteg termék megy át a kezeimen heti szinten, hiszen a munkám egy része az, hogy folyamatosan próbálgatok, véleményezek mindenféle újdonságot. Így ismerkedtem meg a Hayejinnel is - két hónapon át volt szerencsém tesztelni a Blessing of Sprout termékcsaládot, ami úgy érzem, elegendő idő volt ahhoz, hogy egy részletes és átfogó véleményt tudjak alkotni a termékekről, illetve arról, hogy milyen hatással voltak a bőrömre.

 

Különös bőrtípusom van, de ez termékteszteléskor kifejezetten hasznos tud lenni, hiszen van ahol száraz, van ahol inkább olajos, egyébként felszíni vízhiányos, tág pórusú, sebesedésre hajlamos, de hálistennek nem kifejezetten érzékeny, hiszen az nagyban megnehezítené a teszteléseket. Így nagyjából minden főbb bőrproblémát lefed, úgyhogy javarészt a legtöbb bőrtípus szempontjából tudok véleményt mondani.

 

A Hayejin termékekben az fogott meg, hogy rendkívül egyszerűek, letisztultak, természetközeliek, mind kívül, mind belül. Nincsenek túlkomplikálva, tele vannak természetes hatóanyaggal, jó az állaguk, jó az illatuk, szép a csomagolásuk. Örültem, hogy nem kell beleépítenem a mindennapjaimba egy tízlépcsős arcápolási rutint, hanem egyszerűen három termék használatával lefedhetek mindent, anélkül hogy bármiben hiányt szenvedne a bőröm. Extra táplálásra, különlegesebb alkalmakra pedig ott vannak a maszkok, ha szükség lenne rá.

 

A Blessing of Sprout hidratáló toner teljesen más mint a köztudatban lévő tonikok, tonizálók, és nagyon távol áll bármilyen hasonló terméktől amit eddig használtam - egyáltalán nem alkoholos, egyáltalán nem szárít, nem irritál, nem okoz bőrpírt. Nem egy harsány termék, sokkal inkább lágy az állaga, hidratál, előkészíti a bőrt a további hatóanyagok fogadására. Olvastam, hogy a koreai szépségápolásban ez teljesen megszokott, és pontosan annyira fontos kívülről is hidratálni reggelente és este is a bőrünket, mint belülről a szervezetünket. Ezért a koreai tonerek nem szárítanak hanem táplálnak, ebben pedig még apró, zselés állagú kis kapszulák is találhatók, amiket szét lehet masszírozni a bőrön felvitel közben. (Egyébként kézzel kell felvinni, ami szintén szokatlan a vattakorongos tonizálással szemben). Ha az ember nagyon rohanna és nagyon nincs ideje, tulajdonképpen már ez a termék is hidratál annyira önmagában, hogy rá lehessen dobni egy gyors nappali sminket, és rohanás munkába.

 

A tápláló szérum tényleg elképesztően tápláló - bár a három termék közül egyébként ez fogyott a leggyorsabban nekem, mégis elég belőle 1-2 pipettányi az egész arcra és nyakra. Tulajdonképpen a rutin legfontosabb részének tekinthető, hiszen ebben található a legnagyobb hatóanyag-koncentrátum, így ezt mindenképp érdemes beleépíteni mind a reggeli, mind az esti készülődésbe, viszont a szérum használata után nekem már sokszor annyira hidratált volt a bőröm, hogy a krémet reggelente el is hagytam. Tökéletes sminkalap egyébként, nem csúszik rajta az alapozó, szép, rugalmas, üde lesz tőle a bőr. Nem hagy zsíros vagy olajos érzést, ami személy szerint nekem sok termékkel komoly problémám szokott lenni, mert nehezen viselem ha egész nap érzem, hogy egy extra réteg van az arcomon.

 

A Blessing of Sprout vitalizáló és feszesítő arckrém leginkább az esti rutinom része volt, de nem azért mert annyira nehéz krém lenne, egyszerűen csak a másik két termék is tökéletesen hidratált. Ellenkezőleg, nagyon különleges és szokatlan az állaga - valahol a zselés és a vizes között van, de semmiképp nem folyós, viszont nem is vastag, krémes. Azért is különösen fontos esténként a használata, mert nagyon jól lezárja a bőrt, segít benntartani a hatóanyagokat, a shea vaj pedig tovább hidratál, feszesít, rugalmasságot ad. Így reggelre sem száradt ki a bőröm soha, pedig ez visszatérő probléma ha gyengébb minőségű éjszakai krémeket használok.

 

A maszkok közül a Damaszkuszi rózsás lett az abszolút kedvencem, már a csomagolása is külön bekezdést érdemelne, annyira szép. Alapvetően mindegyik maszk bővelkedik a szérumban, így nem csak használat közben szívja magába a bőr, de még használat után is bőven marad mit bemasszírozni a nyak/dekoltázs vagy akár a kézfej érzékeny bőrébe. Nálam mindhárom verzió átment az irritáció-teszten, egyiktől sem lett száraz, húzódó vagy piros a bőröm, a Teafás verzió gyakori használatát viszont kifejezetten száraz bőrűeknek annyira nem ajánlom, pusztán a magas hatóanyag tartalom miatt (a teafa könnyen száríthat). Szerintem kevesen építik bele a fátyolmaszkokat a mindennapi rutinjukba, és nem is feltétlen szükséges, hiszen egy normál bőrápolási rutin mellett ezek inkább egy plusz gondoskodást adnak a bőrnek. Én általában hetente kétszer szoktam őket használni, ha éppen jut rá egy kis időm, olvasás, vagy akár filmnézés közben, kikapcsolódásként.

  

Összességében nagyon szép, egységes tónust adott a bőrömnek a termékcsalád használata, sosem éreztem hogy száraz vagy irritált lenne, hogy szükségem lenne ‘külsős’ termékek bevonására.

 

Amit hátránynak gondolok, hogy egyelőre nem tartozik hozzájuk arctisztító/sminklemosó, én pedig elég erősen sminkelek, így majdnem minden nap szükségem lett volna rá. Mivel nem szerettem volna a tesztelés során más hatóanyagot bevonni az egyenletbe, így kizárólag mikroszálas arctisztító korongot használtam a sminklemosáshoz, amit csak be kellett vizeznem, de néha jól esett volna egy kiadós tisztítás például lemosó tejjel vagy habbal.

 

Amit szintén negatívumként tudnék említeni, bár annyira nem jelentős dolog, de a maszkok lehetnének egy picivel puhábbak, illetve a szem-száj kivágás sem illeszkedett annyira az arcformámra, bár ez teljesen eltér személyenként. Ezen kívül viszont semmilyen rossz tapasztalatom nem volt a termékekkel.

 

Nagyon örültem a lehetőségnek, kismamaként pedig kifejezetten fontos volt számomra az is, hogy egy ennyire természetes, káros anyagoktól mentes márkával dolgozhatok együtt, hiszen ha valamikor, akkor most különösen oda kell erre figyelnem.

  

Tamara terméktesztelős videója: https://youtu.be/8aazbOSVfro

Termékek