Szűcs Adriána: "Az első hetekben én már tapasztaltam változást"

Amikor mellrákkal diagnosztizáltak, nem gondoltam, hogy az egész életemmel a bőröm szerkezete is teljesen meg fog változni. A különböző kemoterápiás szerek miatt száraz, rugalmatlan, és néhol pattanásos lett a bőröm. A hormonális háttér kivizsgálása mellett éreztem, hogy termékeket is kell váltanom. (Az időnkénti termékcsalád csere a bőr változásával is ajánlott egyébként minden betegségtől függetlenül.)

Így jött a kezelések után mindenféle termék tesztelése. Próbáltam több, olcsóbb, drágább krémeket, arcápolókat, de egyik sem hozta meg a várt eredményt. Ekkor jött az életembe a Hayejin Blessing of Sprout termékcsaládja. Egy hónapon át teszteltem a tonert, a szérumot, az arckrémet és a maszkokat. Ez az időszak csodás betekintést engedett a bőröm teljes megismerésébe. Hozzá kell tennem, hogy ezek a saját, személyes tapasztalataim. Ahogy már a kezeléseknél is tapasztaltam, mindenki teste és bőre különböző, így ami nekem szuperül bevált, az másnak nem feltétlenül. Emiatt is kell kipróbálni és tesztelni az adott terméket/termékeket.

És akkor mik is voltak a tapasztalataim?

Először megrémültem a minden napi arcbirizgálástól, mert nálam sokszor csak egy sminklemosás, arclemosós tisztítás, és - ha eszembe jutott - a krém volt a „rutin”. Nem igazán éreztem szükségét sem annak, hogy minden nap 10-20 percet álljak a tükör előtt az arcom miatt. Talán ez volt az egyik nagy kihívás számomra, hogy rendesen végigcsináljam, és a napi rutinom része legyen.
Bevallom, eleinte volt olyan nap, hogy nem volt energiám, vagy elfelejtettem reggel a nagy rohanásban. Viszont ahogy teltek a napok, egyre jobban éreztem a bőrömön a változást, így a rutin is egyre inkább természetes része lett mindennapjaimnak.

Amik kifejezetten tetszettek

Elsősorban, hogy három termékkel, illetve a kiegészítő maszkokkal igazából le tudtam fedni az egész arcápolási rutinom.

Maszkok: Korábban nem voltam nagy maszk fan. Sosem tudtam, hogy milyet is kellene választani, de itt adott volt a maszkok használata, és bátran ki merem jelenteni, hogy függő lettem. Az elmúlt időszakban nekem a maszkok voltak az egész arcápolás rugói. Beosztottam, hogy melyik napokon fogom alkalmazni őket, és alig vártam a „maszkos napokat”. Az illatuk kellemes, nem tolakodó. Az arcom meghálálta: puhább, rugalmasabb lett a bőröm. Az abszolút kedvencem a damaszkuszi rózsa kivonatos és az oxigénnel dúsított élénkítő arcmaszk lett.

Toner: A toner hallatán először mindenki az alkoholos, szárító tonikokra gondol. Bevallom én is kicsit tartottam ettől a terméktől, de a kipróbálást követően teljesen más érzés volt, mint ahogy elképzeltem. Könnyen beszívódó, vizes állagú, természetes illatú bőr előkészítő. Ezt a terméket is az abszolút a 'must have' kategóriába sorolom a mai napig.

Arckrém: Ezt a terméket általában este használtam, ugyanis a reggeli rutinomat a maszkokkal zártam. A krém állaga nekem a legtöbb esti hidratáló termékhez hasonlított, és reggel alkalmazva nehéznek éreztem a bőrömön, de éjszakai krémként csodálatosan működött.

Általánosságban az egész dizájn a letisztultságot és a természetességet sugározza. A fürdőszoba díszei lettek a termékek, mindig kint hagyom őket, annyira szépek.

Az illatuk, állaguk nem kellemetlen. Ez számomra nagyon fontos volt, mert a kezelések óta sokkal érzékenyebb vagyok a szagokra.

Maszkok használata után a sminkelés sokkal egyszerűbb volt. Nem volt olyan fáradt a bőröm, és késő délutánig szép maradt a sminkem.

 

Szérum: Nekem kevesebbet nyújtott, korábbi tapasztalataim alapján a bőröm nem lett annyival puhább, kellemesebb tapintású a használata után.

Összefoglalva: Ha még nincs arcápolási rutinod, érdemes egy termékcsaládból választanod kozmetikumokat, és minimum egy hónapig alkalmazni. Illetve azt is jó szem előtt tartani, hogy nem feltétlenül a legdrágább termék a legjobb. Az első hetekben én már tapasztaltam a változást, így könnyebb is volt a termékeket beépíteni a rutinomba. Ha valamelyik nem felel meg az elvárt eredményeidnek, akkor ne félj lecserélni. És ami a legfontosabb: a bőröd és a tested jelez ha valami nincs rendben, figyelj oda minden apró változásra.

Termékek