Hogy használd a négylépéses koreai rutincsomagunkat?

Arctisztítás, toner, szérum, krém - 4 lépés, napi 5 perc. Ezen a rutinon a bőrgyógyászok szerint semmiképp sem érdemes időt spórolnod. 

A koreai rutin 10 lépésből áll, amire sokunknak nincs ideje minden nap. Nem beszélve arról, hogy nem mindenkinek a bőre viseli el a tíz arcápolási beavatkozást minden nap. A bőrgyógyászok azonban azt ajánlják, hogy ha nem is a teljes rutint, de legalább 3 lépést tegyünk meg minden nap az arcbőrünkért: arctisztítás, tonizálás, hidratálás. Ezt érdemes még kiegészítened a szérummal, koreai rutin nagyágyújával, hogy célzottan tudd javítani arcbőröd minőségét. 

„A megfelelően hidratált, és minden nap a fent rutinnal kezelt bőrnél nyilván sokkal később fognak kialakulni a ráncok, s a dinamikus ráncok is sokkal kevésbé lesznek láthatóak idővel" – érvel a napi rutin mellett Dr. Bakos Beáta bőrgyógyász. 

Szerinte a napi rutinon semmiképp sem érdemes spórolnunk. Mi azt javasoljuk, hogy ezt a rutint egészítsd ki szérummal, főleg 30 év felett. A koreai rutinban a szérum az egyik legfontosabb lépés, mert ilyenkor értékes hatóanyagokat juttatsz be a bőrödbe. Így még inkább meg tudod őrizni bőröd feszességét, fiatalosságát, ránctalanságát.

Blessing of Sprout rutincsomagunk négy kozmetikumot tartalmaz: arctisztító, toner, szérum, krém. Egymás után alkalmazva 5 perc alatt végigcsinálhatod a négylépéses napi rutint.

1. lépés: arctisztítás

Az arcápolás nulladik lépése az arctisztítás. Arctisztítás nélkül nincs egészséges bőr. Így távolítjuk el az arcunkat ért szennyeződéseket, és a pórusainkban felgyülemlett faggyút is, ami nélkül kitágulnának a pórusok. Az arcbőrünk így lesz képes befogadni a tápanyagokat, amelyekkel a napi rutin későbbi lépéseivel igyekszünk ápolni. Zsírosodásra hajlamos bőrűeknek a reggeli és esti tisztítás ajánlott, míg érzékenyebb bőrűeknek a napi egyszeri, általában esti arctisztítás elegendő.

Arctisztítás során fontos, hogy kíméletesen tegyük, nehogy megsértsük a bőrünk védőrétegét, ami aztán számos bőrproblémát eredményezhet. Az egészséges arcbőr pH értéke 5,5 körüli, ami enyhén savas kémhatást jelent. Az arcbőrt egy vékony savköpeny fedi, melynek fontos szerepe van a bőr védekezőképességének megőrzésében, ezért is fontos, hogy megfelelő kozmetikumokkal tisztítsuk bőrünket.

A semleges víz pH értéke 7, ami már eleve lúgosabb az arcbőr pH értékénél. Így önmagában már a víz is borítja a bőr egyensúlyát. Szappan használata kifejezetten kerülendő, hiszen a szappanok pH értéke általában 10 körüli, így nagyon szárítják az arcbőrünket, ha szappannal mosunk arcot, azonnal veszít a bőrünk a hidratáltságából.

A Blessing of Sprout nyugtató és arctisztító gél pH értéke (5,5-5,6) megfelel az egészséges arcbőr pH értékének, így erősíti a bőr védőrétegét. A benne lévő moringa magkivonatnak és a mikrobuborékos állagának köszönhetően a pórusok mélyén is tisztít. Különlegessége még, hogy arctisztítás közben is hidratálhatod a bőröd, mivel a gélben található trehalóz (a hialuronsav növényi megfelelője) és boszorkánymogyoró valamint a panthenol kiváló hidratáló és nyugtató hatású, így a gél használata után a bőr nedvességtartalma 44 százalékkal magasabb, mintha sima vízzel mosnánk arcot. 

Arctisztítás során borsószemnyi mennyiséget vigyél fel a nedves arcbőrödre, majd habosítsd fel. Óvatosan dörzsölve, masszírozó mozdulatokkal tisztítsd meg mindenhol az arcbőröd, majd mosd le langyos vízzel.

2. lépés: tonizálás

Ha a napi rutinodba bevezeted a tonert, új szintre emelheted a bőrápolásod. A toner tulajdonképpen egy folyékony hidratáló, s azért van fontos szerepe, mert használatával az arctisztítás után normalizálod a bőröd: például a pH értékét, még az arcon maradt esetleges szennyeződéseket is eltávolíthatod, minden szempontból ideális közeget teremt ahhoz, hogy az arcbőröd befogadja a hatóanyagokat. A jó toner hidratál, nyugtat és antioxidánst is tartalmaz, kiegyensúlyozza az arcbőr pH-ját. Felvitele után az arcbőröd egyenletesebb tónusú, frissebb lesz, és így a toner tökéletes alapot képez a többi arcápolási lépés vagy a sminkelés számára.

A Blessing of Sprout hatásfokozó és hidratáló tonerünk fő összetevője az összetevője az indiai lótuszvirág (Nelumbo Nucifera Germ), amely nagyon erősen antioxidáns, és kiváló hidratáló. Négy másik növény fiatal hajtásának kivonatát tartalmazza, amelyek tovább erősítik a hidratáló, tónuskiegyenlítő hatást.

Arctisztítást követően töröld szárazra bőröd, majd pár csepp tonert csepegtess a tenyeredbe, amelyet finoman tapogass be arcodba, ezzel bemasszírozva az apró gyöngyöket is. Gyorsan beszívódik.

3. lépés: szérum

A koreai arcápolási rutin sztárjai a szérumok, hiszen magas koncentrátumban tartalmaznak aktív hatóanyagokat, igazi tápanyagkoktélok a bőrnek. Ezzel a lépéssel tudjuk bőrünket nagyon értékes anyagokkal táplálni, ahogy az egészséges étkezés is az összetevőkön múlik, így az egészséges bőrnek is szüksége van azokra a tápanyagokra, amelyekkel megelőzhetjük a bőröregedést, segíthetjük a bőrregenerálódást, és megakadályozhatjuk a bőrproblémák kialakulását. A szérumoknak ez az elsődleges feladatuk: koncentrált formulájukkal jól táplálják a bőrünket, hogy az egészséges és szép maradhasson. Ezért mindenképpen érdemes beépíteni a napi rutinba.

A Blessing of Sprout tápláló szérum is olyan hatóanyagkomplex, ami koncentráltan segít bőrödnek: fő összetevői a lótusz-magcsírakivonat, niacinamid, pagodafa kivonat, Centella Asiatica különböző kivonatai, béta-glükán és a hialuronsav. Rendszeres használatával gátolja a ráncok kialakulását, javítja a bőr ellenállóképességét, és halványítja a bőrhibákat.

A szérum adagolójának segítségével cseppents tenyeredre vagy közvetlenül arcodra pár cseppet, majd finom mozdulatokkal tapogasd arcbőrödbe.

4. lépés: hidratáló krém

Utolsó lépés a hidratáló krém használata, amire azért van szükség, hogy az arcápolás során bejuttatott aktív hatóanyagok eljussanak a bőr mélyebb rétegeibe, ott meg is tartsák azokat. A lezáró krémréteg meggátolja hogy hatóanyagok elillanjanak a bőr felszínéről, védelmi réteget képeznek a bőr felszínén. Az utolsó lépés fontos feladata még a hidratálás, a bőr nedvességtartalmának növelése. 

A Blessing of Sprout vitalizáló és feszesítő arckrém shea vaj segítségével védi a bőrt a kiszáradástól és mélybe zárja az aktív hatóanyagokat. Könnyed állaga miatt egyszerűen felvihető a már felkent rétegekre, a termékcsalád fő különleges hatóanyagai ugyanúgy megtalálhatóak benne, mint a szérumban: a lótuszvirág kivonat, pagodafa kivonat, Centella Asiatica különböző kivonatai. Mivel állaga könnyed, szinte azonnal sminkelhetsz rá.

Négylépéses koreai rutincsomagunkat a webshopunkban is megtalálod. 

 

Termékek